Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!  

 • Rólunk
 • Letöltések
 • Fejlesztőknek
 • Hírek
 • Piatnik Klub
 • Kapcsolat
 • Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!

   

  Hírek

  Viszlát tv, helló szórakozás: családi társasjáték ajánló az ünnepekre

  2023.12.14 10:05
  Viszlát tv, helló szórakozás: családi társasjáték ajánló az ünnepekre

  Feltehetőleg mindenkinek megvannak a „kötelező” ünnepi programjai. Elvégre nincs karácsony bejgli evés és Reszkessetek betörők nélkül, ugye? Ha azonban nem szeretnétek végig tévézni és enni az ünnepeket, hanem minőségi időt töltenétek a család kisebb és nagyobb tagjaival is, akkor mindenképp olvassátok tovább cikkünket!

  Ezúttal olyan családi társasjátékokat ajánlunk nektek, amelyek a mi szívünknek igazán kedvesek és az ünnepi időszakba garantált szórakozást nyújtanak.

  Art Gallery

  Ötletes karácsonyi ajándék lehet a párodnak vagy akár a nagyszülőknek is, mivel már két fővel is nagyon jól működik a játék. A csodaszép festményeket mindenki örömmel nézegeti majd és játék közben elindulhat akár egy extra versengés is arról, hogy ki ismer fel több festményt (a festményeket adatait a játékszabály tartalmazza). Ez a társas egy kellemes sétára repít egy művészeti galériába, ahol titkosan licitáltok a festményekre. A célotok az, hogy minél értékesebb gyűjteményt állítsatok össze a megszerzett fesményekből.

  Tea Time Crime

  Ez egy könnyed családi társasjáték, a csendes ünnepi estékre! A témája szerint egy Londontól nem messze álló kastélyban vagytok, ahol a gazdag vendégek mellett tolvajok is feltűnnek azzal a céllal, hogy elkapjátok őket. A játék eleje gyorsan lepereg, míg felfeditek a lapkákat… a játék lényegét akkor érezhetitek meg, amikor a felfedett lapkákat úgy kell áthelyezgetni, hogy a detektívek minél értékesebb szobákat és minél több rablót megvilágítsanak a zseblámpáinkkal. A Tea Time Crime-nak viszonylag hirtelen van vége és akkor szinte biztos, hogy úgy döntötök: Játsszunk még egyet!

   

  Nomad

  Lenyűgöző a grafikája, egyedi gyártású mini figurákat tartalmaz a játék szerzője pedig Pierrot, aki megint egy nagyszerű játékot alkotott. Az ötletes játékmechanizmus biztosítja, hogy minden körben beinduljon az „újratervezés”. Minden körben új a kínálat a tereplapkákból az állatokból és minden körben eltérő darabszámú dolgot vehettek el és eltérő mennyiségű akciót csinálhattok, ezeken felül a játékosok sorrendje is folyamatosan változik. A cél a nomád törzs vezetőiként a törzseteket jelképező jurtát eljuttatni a minden gazdagságot ígérő romtemplomhoz. Út közben fel kell fedeznetek a tájat és le kell vadásznotok az állatokat. A tábortáblán az extra akciók és a plusz vadászok kaptak helyet…

  Adventure Game

  Az Adventure Game sorozat egy tökéletes karácsonyi program lehet a barátokkal, ahol három fejezetből álló történet éltek át együtt. Együtt fedezitek fel az épületek (börtön, hotel, labor) termeit, a termekben különböző eseményekbe csöppentek, ahol különböző eszközökkel tudjátok megoldani az adott kalandot. Minden fejezet külön is lejátszható és nagyából 90 percig tart. Ezekhez a játékokhoz logikus gondolkodás, jó kombinációs készség és csapatban történő gondolkodás kell.

  Ti mivel fogtok játszani az ünnepek alatt? Ha még bizonytalanok vagytok, reméljük ajánlónk segít a választásban!