Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!  

 • Rólunk
 • Letöltések
 • Fejlesztőknek
 • Hírek
 • Piatnik Klub
 • Kapcsolat
 • Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!

   

  Hírek

  Újra hódít a társasjátékozás

  Piatnik
  2021.02.09 00:00
  Újra hódít a társasjátékozás
  A járványhelyzet alapjaiban változtatta meg a mindennapjainkat, ami által felértékelődött az otthonunkban eltöltött minőségi idő, így előtérbe került a társasjátékozás is.

  A járványhelyzet okozta intézkedések és korlátozások alapjaiban változtatta meg a mindennapjainkat. Ennek is köszönhetően nagy mértékben felértékelődött az otthonunkban eltöltött minőségi idő és kikapcsolódás szerepe. A bezártságnak köszönhetően újabb közös családi programok születtek, illetve a régi szokások, elfoglaltságok is felelevenedtek. Ilyen például a társasjáték is, ami az utóbbi hónapokban egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

  A társasjáték összehozza a családot, képes áthidalni a generációs különbségeket és a gyerekeket is kiragadja a digitális, virtuális térből. A baráti társasággal folytatott „vérre menő”, izgalmas csatákról nem is beszélve.

  Cikkünkben utánajártunk miért is lett ismét igazán népszerű a társasjátékozás. Lássuk!

  A társasjátékozás nem csak a gyerekek szórakozása

  Manapság egyre népszerűbbek a felnőtt társasok is, amelyek tökéletessé varázsolhatják a szombat estéket. A társasjátékokban különböző szerepekbe bújhatunk, szárnyalhat a fantáziánk vagy épp végignevethetjük és nosztalgiázhatjuk az estét. A társasok kizökkentenek a szürke hétköznapok világából, számos izgalmat és csatát tartogat, arról nem is beszélve, hogy szuperül összekovácsolja a csapatot.

  Mentális kikapcsolódást nyújt

  A videójátékok és digitális térben töltött órák után egyre többen igénylik a közvetlen interakciót, a személyes kapcsolatot egy játékban, és a szülők is szívesen fordítják gyermekeiket a hagyományos társasjátékok felé. Az izgalmas társascsaták mögött pedig komoly mentális fejlődés is húzódik. A rendszeres társasozás sok kognitív képességet edz, döntésre sarkall, tanít jelen lenni, fókuszálni és persze a társas kapcsolatok is remekül fejleszti, elmélyíti. És persze az önfeledt játék öröme visszarepít minket a felhőtlen gyerekkorba.

  Remekül fejleszti a gyerekek készségeit

  Egy jól megválasztott társasjátékkal segíteni tudjuk gyermekünk fejlődését, magasabb szintre juttathatjuk a már meglévő jó képességeit. A társasjátékozás során játszva fejlődik a gyermekek koncentrációs, kommunikációs, helyzet-felismerési, és problémamegoldó készsége. A kudarc elfogadása, a másokkal való kooperáció és összefogás, valamint a türelem fontos emberi tulajdonságok, amit a gyermekek felnőttkorukban is kamatoztatni tudnak. A közösen eltöltött minőségi idő pedig mindennél többet ér.

  A fenti érvek miatt is, mi mindenképp javasoljuk, hogy rendszeresen játsszatok! :)

  Ha bővítenéd társasjáték gyűjteményed, akkor látogass el webáruházunkba és fedezd fel széles kínálatunkat: IRÁNY A PIATNIKBOLT

  További érdekes tartalmakért kövesd Instagram oldalunkat: PIATNIK INSTAGRAM

  Kövesd Facebook oldalunkat, ahol további hasznos információkat találsz: PIATNIK FACEBOOK

  Amennyiben tetszett a cikk, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan értesülj újonnan megjelenő híreinkről, játékainkról: PIATNIK HÍRLEVÉL