Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!  

 • Rólunk
 • Letöltések
 • Fejlesztőknek
 • Hírek
 • Piatnik Klub
 • Kapcsolat
 • Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!

   

  Hírek

  A Társasjátékos esték művészete

  2023.10.24 10:05
  A Társasjátékos esték művészete

  Az év leghidegebb napjai megérkeztek, és semmi sem melegíti fel jobban a lelket, mint egy jó baráti összejövetel, egy társasjáték est. De ne feledjük, a társasjátékoknak megvannak a maguk buktatói és a játékosok is különböző személyiségűek lehetnek... Kevés is elég, hogy sértődés vagy hatalmas röhögés kerekedjen a buliból.

  Mikor a nevetés és a veszekedés találkozik

   

  Az év leghidegebb napjai megérkeztek, és semmi sem melegíti fel jobban a lelket, mint egy jó baráti összejövetel, egy társasjáték est. De ne feledjük, a társasjátékoknak megvannak a maguk buktatói és a játékosok is különböző személyiségűek lehetnek... Kevés is elég, hogy sértődés vagy hatalmas röhögés kerekedjen a buliból.

   

  A Kellékek

  A körülmények megfelelő uralása segít egy igazán érzelemdús és emlékezetes este lebonyolításában. Vegyük sorra, milyen előkészületeket is tehetünk.

   

  1. Társasjáték kínálat

  Ez kétségtelenül a legfontosabb. Legyen kéznél mindenféle játék, a klasszikusoktól, mint a Solo, a modern mesterművekig, mint a Catan vagy a Carcassonne. Minél több játék, annál több lehetőség a nevetésre, az összeveszésre és a közös emlékek begyűjtésére.

   

  1. Kényelmes ülőhelyek

  Ne feledkezzünk el a kényelemről. Üljünk kényelmes székeken vagy párnákon, hogy hosszú órákon át bírjuk a megpróbáltatásokat és a végtelenbe nyúló Activity partikat.

   

  1. Hangulatvilágítás

  Egy műtő hangulatú, kék fényes mennyezeti neonlámpa is tagadhatatlanul hasznos, de ha van lehetőség egyéb hangulatos fényforrások használatára, ne habozzunk ezeket bevetni az élmény fokozása érdekében.

   

  1. Nasi és italok

  Mindenki tudja, hogy a társasozás kimerítő tevékenység. Szellemi és fizikai megterhelés, amihez szükséges a megfelelő minőségű és mennyiségű energia pótlása. Pizzát, chipset és házi koktélokat gyártani az este közepén az abszolút csúcs. De ha pár zacskó ropit és üdítőt készítesz elő, azzal sem hibázol.

   

  A veszekedés művészete

  Most, hogy megvannak a kellékek, vessünk egy pillantást, milyen okok is vezethetnek parázs viták fellobbanásához.


  A legtöbb játék, például a Catan vagy a Exit, kiváló alkalom a szenvedélyes drámázásra. Ezek a leggyakoribb okok, amelyek miatt játék közben kirobbanhat a háború:

   

  Szerencsés kéz

  Az egyik legismertebb oka a konfliktusnak. Ismered azt a játékost, aki csak és kizárólag azt a kártyát képes felhúzni, amire szüksége van? Ez a 3. alkalom után tekinthető casus bellinek. (a háború oka, vagy rosszhiszeműen ürügy a hadüzenetre. A nemzetközi jogban és a politikai szóhasználatban olyan esemény vagy tény, amely háborút idéz elő, vagy amelyet háború kitörésének megindoklására használnak fel.)

   

  Taktikai szabotázs

  Néha a játékostársak kifejezetten egy társukat célozzák meg. Például, ha egy ellenséges települést építenek a Catan-ban, amely blokkolja a te utadat, vagy megpróbálják levenni az eddigi legértékesebb meződet a Carcassonne-ban. Legyünk őszinték! Ha valaki egész este virtuálisan előttünk guggol és egy alkoholos filccel célkeresztet rajzol a homlokunkra, előbb vagy utóbb baj lesz belőle.

   

  A gúny tárgya

  Aki veszít, az veszít. El kell viselni. De a vesztesen való élcelődés nem etikus. Vicces de nem etikus.

   

  A nevetés művészete

  Azonban ne feledjük, valójában mind nevetni járunk össze. A társasjáték esték során felmerülő sérelmek és nevetések közötti egyensúly legyen állandó cél. Sok nevetés és egy kis veszekedés a barátokkal együtt töltött esték édes fűszere.

   

  Tehát, rakd össze a csapatot, hozd elő a játékokat, és készülj fel a nevetésre és a drámára. Mert ezek a pillanatok teszik emlékezetessé a társasjáték estéket, és boldog szívvel emlékszünk majd rájuk.