Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!  

 • Rólunk
 • Letöltések
 • Fejlesztőknek
 • Hírek
 • Piatnik Klub
 • Kapcsolat
 • Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!

   

  Hírek

  Stratégiai játékok fénykora!

  Piatnik
  2018.08.22 00:00
  Stratégiai játékok fénykora!
  Napjainkban nagyon nagy népszerűségnek ördvendenek a stratégiai játékok, éppen ezért készültünk egy cikkel, ahol összegyűjtöttük a legkedveltebbeket.

  Napjainkban nagyon nagy népszerűségnek örvendenek a stratégiai játékok, éppen ezért készültünk egy cikkel, ahol összegyűjtöttük a legkedveltebbeket.

  Elvégre gondoljunk csak bele, a stratégiai játékok a játék élménye, a szórakozás mellett még egyben a gondolkodásmódunkat is fejlesztik, hiszen rákényszerülünk stratégiai lépéseket alkalmazni, furfangos megoldásokhoz kell nyúlnunk, vagy olykor túl kell járnunk játékos társaink eszén!

  Melyek a legnépszerűbb stratégiai játékok?

  #1 Catan telepesei

  Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a stratégiai játékok listájának élén egy ideje már a Catan Telepesei társasjáték áll! A játék már annyira klasszisnak mondható, hogy az alapjáték mellett már több kiegészítő játék is megjelent és már elérhető junior változatban is!

  TOVÁBB A JÁTÉKHOZ!

  #2 Century – Fűszerút

  A stratégiai játékok nagy üdvöskéje a tavalyi évről a Century, ami az egyre nagyobb rajongói tábornak és az egyedülálló játékélménynek köszönhetően idén már jelölést kapott a Mensa társasjáték díjra! Ugyan az idei díj még zsűrizés alatt áll, mi nagy reményeket fűzünk hozzá, hogy a Century is bezsebelhet egyet!

  TOVÁBB A JÁTÉKHOZ! 

  #3 Carcassone

  Carcassonne egy furfangos lapkalerakó-játék, amiben a játékosok tájlapkák lehelyezésével Carcassonne útjait, városait és kolostorait építik. A pontok megszerzéséhez azonban nem elég a szerencse, itt a gondolkodásé a főszerep!

  TOVÁBB A JÁTÉKHOZ!

  #4 Istanbul

  Erről a játékról talán nem is kell többet mondani, minthogy 2017-ben gamer kategóriában az Istanbul nyerte el a Mensa HungarIQ díjat. A sikert tovább fokozva pedig már megjelent hozzá az első kiegészítő játék “Kávé és baksis” néven, valamint már elérhető kockajáték változatban is.

  TOVÁBB A JÁTÉKHOZ!

  #5 Cartagena

  A híres nevezetes kalózos játék, ahol egy jó stratégia és egyben szerencse nélkül nehéz lenne megnyerni, hiszen a cél a 6 fős kalózcsapatunkat kijuttatni a börtönből!

  TOVÁBB JÁTÉKHOZ!

   

  Kattints, és tekintsd meg a stratégiai játékok teljes kínálatát!
  Megnézem a stratégiai játékok teljes kínálatát

  További érdekes tartalmakért kövesd Instagram oldalunkat:
  Piatnik Instagram

  Kövesd Facebook oldalunkat, ahol további hasznos információkat találsz:
  Piatnik Facebook

  Amennyiben tetszett a cikk, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan értesülj újonnan megjelenő híreinkről, játékainkról: Piatnik Hírlevél