Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!  

 • Rólunk
 • Letöltések
 • Fejlesztőknek
 • Hírek
 • Piatnik Klub
 • Kapcsolat
 • Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!

   

  Hírek

  Miért érdemes rendszeresen társasozni?

  Piatnik
  2020.10.15 00:00
  Miért érdemes rendszeresen társasozni?
  Versengés, izgalmak, kikapcsolódás, nevetés, élmény, minőségi idő… A játékélményen túl mindezeket tartogatják a társasjátékok. Cikkünkben mutatunk pár érvet, hátha kedvet kaptok egy kis társasozáshoz!

  A társasjátékokokat és maga a játék fogalmát elsősorban a gyerekekkel kapcsolatban szoktuk emlegetni, azonban felnőttek számára is számos jótékony hatást tartogat.

  Valószínűleg mindannyiaunkban megbújik egy kis játékszenvedély. Ezzel egyetértünk, igaz? Versengés, izgalmak, kikapcsolódás, nevetés, élmény, minőségi idő… A játékélményen túl mindezeket tartogatják a társasjátékok. Cikkünkben mutatunk pár érvet, hátha ti is kedvet kaptok egy kis társas partihoz!

  Szórakozás

  A kisebbek mellett a felnőttek számára is tartogat vicces, szórakoztató pillanatokat egy társasjáték – főleg, ha a méltán népszerű Activity játékokra gondolunk. A társasozás egyik mellékhatása a nevetés, mely köztudottan boldogságérzetet kelt az emberekben, így segít a stresszoldásban és a kikapcsolódásban is. A különböző társasjáték csatákkal járó győzelmek hatására relatíve rövid idő alatt boldogság- és büszkeségérzése alakul ki, mialatt remekül szórakozunk.

  Fejleszt és tanít

  Nem csak a gyerekek tanulhatnak a társasjátékokból! A logikai és stratégiai játékok többsége segít előre gondolkodni és tervezni, elemezni, problémákat megoldani, miközben játékos módon edzik az agyat. A társasjátékokkal fejlesztheted memóriád, reakcióidőd és kreativitásod, melyeknek hasznát veheted a dolgos hétköznapokban. Továbbá a közös siker öröme, vagy az, ahogy a kudarcokon osztozunk, fontos tanulságokkal szolgálhat.

  Hogyan iktassuk be a rendszeres társasozást életünkbe?

  Azt kijelenthetjük, hogy a rohanó hétköznapokba nehézkes besűríteni egy több órás társasjáték partit. Ugyanakkor nem kell játszani minden egyes nap. Szabadidőnktől függően próbáljuk meg kezdetben havonta egyszer-kétszer áthívni a családot, barátokat és idővel az ilyen típusú összejövetelek rendszeresebbé válnak. Arról nem is beszélve, hogy közeleg a hűvös, zord idő, amikor mindenki bekuckózik és otthon tölti szabadideje nagy részét. Az ilyen napokon érdemes elővenni kedvenc, régi-új játékainkat.

  Az igazán izgalmas és élményekkel társasjáték partik akkor működnek igazán, ha nincs ráerőltetve senkire. Ha viszont rendszeresen játszunk, akkor természetes velejárója, hogy fent említett területeken fejlődünk és szabadidőnket jó társaságban, minőségi idővel ütjük el.

  Zárszóként annyit mondanánk, hogy a társasjátékok kizökkentenek a szürke hétköznapok világából, számos izgalmat és csatát tartogatnak, arról nem is beszélve, hogy szuperül összekovácsolják a csapatot. Így mi mindenképp javasoljuk, hogy rendszeresen játsszatok! :)

  Tekintsd meg a legújabb Piatnik társasjátékokat! MEGNÉZEM AZ ÚJDONSÁGOKAT

  További érdekes tartalmakért kövesd Instagram oldalunkat: PIATNIK INSTAGRAM

  Kövesd Facebook oldalunkat, ahol további hasznos információkat találsz: PIATNIK FACEBOOK

  Amennyiben tetszett a cikk, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan értesülj újonnan megjelenő híreinkről, játékainkról: PIATNIK HÍRLEVÉL