Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!  

 • Rólunk
 • Letöltések
 • Fejlesztőknek
 • Hírek
 • Piatnik Klub
 • Kapcsolat
 • Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!

   

  Hírek

  Mensa Társasjátékverseny Piatnik játékokkal

  Piatnik
  2019.08.12 00:00
  Mensa Társasjátékverseny Piatnik játékokkal
  A Mensa HungarIQa idén immár 11. alkalommal hirdeti meg hagyományos társasjátékversenyét, és díjazza a legjobbakat. Nagy örömünkre szolgál, hogy 4 Piatnik társasjáték is a 2019-es MENSA Társasjátékverseny jelöltjei között szerepel!

  A Mensa HungarIQa idén immár 11. alkalommal hirdeti meg hagyományos társasjátékversenyét, és díjazza a legjobbakat.

  Amit a Mensa Társasjátékversenyről tudni érdemes

  A Mensa Társasjátékverseny 2009 óta évente kerül megrendezésre, amely során jobbnál jobb társasjátékok versengenek az elismerésért. A nevezés során kikötés, hogy kizárólag hazai fejlesztésű vagy magyar kiadású játékok versenghetnek a győzelemért.

  A díj alapötlete, az amerikai Mensa Select díjból ered, ami mára az egész világon elfogadott elismeréssé nőtte ki magát.

  A verseny fő célja egyrészt, hogy a társasjáték vásárlás előtt állók döntését segítse, másrészt pedig hogy a hazai társasjáték-kultúra fejlődését támogassa.

  Az idei évben három kategóriában összesen 14 játék közül kerülnek ki a győztesek. Nagy örömünkre szolgál, hogy 4 Piatnik társasjáték is a 2019-es MENSA Társasjátékverseny jelöltjei között szerepel!

  Mely Piatnik társasjátékok szállnak idén versenybe a díjért?

  Atlantica – a Családi kategória jelöltjeAtlantica

  Atlanticának legalább annyi legendája van, mint azoknak a száma, akik az eltűnt szigetvilág után kutatnak. A játékban egy-egy kutatócsoport vezetőjének a szerepébe bújunk, ahol a tenger mélyén rejlő kincsek után kutatunk. Búvárokat toborzunk és teherhajókat bérelünk azért, hogy megtaláljuk a felbecsülhetetlen értékű leleteket. Ugyanakkor a gyorsaság rendkívül fontos, mert egy közeledő hurrikán miatt a kutatómunkát abba kell hagynunk. Cél, hogy Atlantica legértékesebb kincsét megszerezzük!

  Érdekel a játék

  Luxor – a Családi kategória jelöltjeLuxor

  A játék során Luxor mesés templomának titokzatos járataiban kalandozunk és útközben feladatunk felkutatni az értékes kincseket. Az úti cél a fáraó sírkamrája, de már az odavezető út során számtalan kincset és titokzatos erővel bíró skarabeuszt szerezhetünk. A játék során egy 5 kalandorból álló csapatot irányítunk kártyáinkkal, így aki előbb lép be a kalandoraival a sírkamrába és az út során minél több kincset szerzez, az gyűjti össze a legtöbb pontot. Egyszerű szabályokkal, egyedi játékmechanizmussal és a folyamatosan megújuló játékfelülettel remek játékélményt kínál a család minden tagja számára.

  Érdekel a játék

  Bastille – a Haladó kategória jelöltjeBastille

  A 10 éves kortól játszható Bastille stratégiai játék visszarepít minket a francia forradalom időszakába. A társasjátékban frakció vezetők szerepébe bújva a célunk, hogy követőket, fegyvereket és ellátmányokat szerezzünk, melyek mind hozzájárulnak a vár ostromlásához. Aki a legjobban ki tudja használni befolyását és összegyűjti, valamint teljesíti a küldetéskártyákat, az megnyeri az izgalmas történelmi játékot.

  Érdekel a játék

  Hadara – a Haladó kategória jelöltje

  A Hadara szó jelentése arabul civilizáció, kultúra, ebből kifolyólag a stratégiai játék elkalauzol minket a Föld kultúráinak és országainak fejlődésének világába. Három korszakon át tapasztalhatjuk meg, hogyan alakul át a világunk egy kis településből, egészen egy magasan fejlett kultúrává. A világot különböző kultúrákból, kontinensekről és korszakokból származó emberekkel népesítjük be, annak érdekében, hogy dicsőséget és hírnevet hozzanak számunkra. A játék során a cél, hogy nagyobbak és sikeresebbek legyünk, mint a versenytársak.

  Érdekel a játék

   

  További részletek a Mensa Társasjátékversenyről itt található

  Tekintsd meg a Piatnik újdonságok teljes kínálatát! MEGNÉZEM A TÁRSASJÁTÉKOKAT

  További érdekes tartalmakért kövesd Instagram oldalunkat: PIATNIK INSTAGRAM

  Kövesd Facebook oldalunkat, ahol további hasznos információkat találsz: PIATNIK FACEBOOK

  Amennyiben tetszett a cikk, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan értesülj újonnan megjelenő híreinkről, játékainkról: PIATNIK HÍRLEVÉL