Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!  

 • Rólunk
 • Letöltések
 • Fejlesztőknek
 • Hírek
 • Piatnik Klub
 • Kapcsolat
 • Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!

   

  Hírek

  Hogyan válasszunk társasjátékot gyermekeinknek?

  Piatnik
  2019.05.20 00:00
  Hogyan válasszunk társasjátékot gyermekeinknek?
  Napjainkban rengeteg izgalmas és népszerű társasjáték érhető el, így felmerülhet a kérdés, hogy mi alapján válasszunk társasjátékot, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni? Erre adunk választ blogcikkünkben!

  Napjainkban, amikor hódítanak a különböző digitális eszközök, a gyermekeinkkel való foglalkozás során nem szabad elhanyagolni a hagyományos játékokat. A társasjáték hozzájárul a gyerekek kiegyensúlyozott fejlődéséhez, segítik a világ megismerését, valamint általa a gyerekek megtanulják, hogyan kell minőségi időt teremteni.

  Rengeteg izgalmas és népszerű társasjáték érhető el, mint stratégiai játék, családi játék, logikai játék vagy épp ügyességi társasjáték. Ebből kifolyólag felmerülhet a kérdés, mi alapján válasszunk társasjátékot, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni?

  Először is érdemes végiggondolni az alábbi kérdéseket:

  • Hány évesek a gyerekek?
   A gyermekek életkora és fejlettségi szintje alapjában meghatározza, hogy milyen típusú társasjáték kategóriák közül választhatunk. Kisgyermekekkel (3-4 év között) érdemes memóriajátékokkal játszani, kisiskolásokkal érdemes logikai társasokat kipróbálni, nagyobb gyerekekkel pedig akár már a különböző stratégiai és party játékokkal is játszhatunk. Ehhez fontos, hogy olvassuk el a korajánlást a társasjáték dobozán.
  • Mennyi időt szánunk a játékra?
   Vegyük figyelembe, hogy gyermekeink mennyi ideig tudnak koncentrálni. Egyes társasjátékok rövid, 20-30 perces játékidővel rendelkeznek, ugyanakkor az összetettebb játékok küzdelmei akár órákig is eltarthatnak. Így a választás során érdemes a játékidőt is mérlegelni.
  • Hányan fogunk játszani?
   Ez esetben fontos, hogy tudjuk minimum hányan fogunk társasjátékozni, valamint milyen alkalomból szeretnénk játszani. Hétvégi családi összejövetelre keresünk társasjátékot, vagy éppen az iskolára szeretnénk felkészíteni a gyerekeket a játék által?

  Milyen társasjátékokat ajánlunk a gyerekek életkorához mérten?

  A legkisebbeknektársasjáték

  A különböző Memo&Domino memóriajátékok remekül fejlesztik a kisebbek megfigyelőkészségét, valamint emlékezőképességüket. A kedvenc mesei szereplőihez, játékaihoz vagy állataihoz kapcsolódó kártyák garantált szórakozást nyújtanak.

  Tovább a játékhoz!

  Óvódásoknak, iskolába készülőknekRummikub Junior

  A Rummikub Junior a szülők segítségével játszva fejleszti a gyerekek kognitív képességét. A gyerekek megismerik a számok alakját, a kisebb-nagyobb fogalmát, valamint számsorozatok és számcsoportok kialakítását. Így ez a társasjáték remekül felkészíti a kisebbeket az első iskolás évekre.

  Tovább a játékhoz!

  IskolásoknakCatan Junior

  A gyerekek már 6 éves kortól játszhatnak a Catan Junior játékkal, mely a népszerű a Catan Telepesei társasjáték gyerekeknek kidolgozott változata. A játékban a gyerekek kalózhajókkal átkelnek a tengeren egy lakatlan szigetre, ahol a kalóztanyák építéséhez szükségük lesz néhány erőforrás összegyűjtésére.

  Tovább a játékhoz!

  Az egész családnakCamel Up 2.0

  A Camel Up 2.0 egy nagyon könnyen tanulható társasjáték. Remek választás iskoláskorú gyerekeknek, ugyanis már 8 éves kortól játszható. A társasjáték új kiadásában a tevefuttatás még izgalmasabb és látványosabb lett! A játék során a szerencse mellett rendkívül fontos a logikus gondolkodás, ráadásul felnőtt szemmel is igazán szórakoztató a színes tevetornyok versengése. Garantált szórakozást nyújt az egész családnak.

  Tovább a játékhoz!

  Kattints, és tekintsd meg a Piatnik széles társasjátékok kínálatát! MEGNÉZEM A TÁRSASJÁTÉKOKAT

  További érdekes tartalmakért kövesd Instagram oldalunkat: PIATNIK INSTAGRAM

  Kövesd Facebook oldalunkat, ahol további hasznos információkat találsz: PIATNIK FACEBOOK

  Amennyiben tetszett a cikk, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan értesülj újonnan megjelenő híreinkről, játékainkról: PIATNIK HÍRLEVÉL