Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!  

 • Rólunk
 • Letöltések
 • Fejlesztőknek
 • Hírek
 • Piatnik Klub
 • Kapcsolat
 • Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!

   

  Hírek

  Hogyan szerettessük meg gyermekeinkkel a fizika, kémia, matematika tárgyakat?

  Piatnik
  2017.09.10 00:00
  Hogyan szerettessük meg gyermekeinkkel a fizika, kémia, matematika tárgyakat?
  Gondoljunk bele, mennyit segíthetünk a gyerekeknek, ha megalapozzuk érdeklődésüket ezekhez a nem túl népszerű tantárgyakhoz!

  Gondoljunk bele, mennyit segíthetünk a gyerekeknek, ha megalapozzuk érdeklődésüket ezekhez a nem túl népszerű tantárgyakhoz!

  Biztosan sokatok gyermekei között akad olyan, aki nem igazán szerette meg a fizika, a kémia vagy akár a matematika tantárgyakat az iskolában. Vannak akik szerint ez tanárfüggő kérdés, azonban érdemes belegondolnunk abba, hogy szülőként mennyit segíthetünk csemeténknek, ha már az iskolai képzés előtt, vagy akár egy időben a tantárgy tanulásával játékosan megismertetjük velük az alapokat.

  Tudományos társasjátékok segítségével kedvet csinálhatunk a fizika, kémia, matematika tantárgyakhoz, így akár már az első iskolai órán teret kaphat a kíváncsiság és érdeklődés a tudomány felé!

  Milyen társasjátékokkal érhetjük mindezt el?

  Összegyűjtöttük nektek cikkünkben a leghasznosabb és legkedveltebb tudományos társasjátékokat, amiknél a tanulásé a főszerep, mégis a hangsúly a szórakozáson és a tantárgyak megkedveltetésén van!

  Nézzük csak, melyek ezek a játékok...
  Kémia világa

  A gyerekek egyszerű és világos kísérletekkel megismerhetik a kémia titokzatos világát. Számtalan kémiai kísérletet végezhetnek, miközben érdekes kémiai reakciókat figyelhetnek meg.

  Választ kaphatnak különböző kérdésekre, például megtudhatják, hogy mitől pezseg a pezsgőtabletta, vagy láthatatlan tintával titkos üzeneteket írhatnak.

  Tovább a Kémia világa játékhoz! >

  Elektonika

  A gyerekek biztonságos kísérleteket végezhetnek az elektromossággal! Megismerkedhetnek az alapvető elektromos kötésekkel, áramkörökkel és kísérletezhetnek velük!

  Tranzisztorok, ellenállások, kondenzátorok és diódák beépítésével építhetnek időzítőt, riasztót és páratartalom érzékelőt. Megtudhatják, hogy hogyan készíthetnek kondenzátor beépítésével irányjelzőt vagy időmérőt!

  Tovább az Elektronika társashoz! >

  Fizika

  Ezzel a készlettel a gyerekek megtehetik az első lépést a fizika titokzatos világában! Száguldó modelleket építhetnek. Megtudhatják azt, hogy csigák segítségével hogyan duplázhatják meg az erejüket.

  A készletben található alkatrészekkel munkagépet, erőmérőt és erőátviteli gépet építhetnek. Sőt azt is megtudhatják, hogyan dolgoznak a laboratóriumi centrifugák.

  Tovább a Fizika társasjátékhoz! >

  Kristályalkotás

  A gyerekek a készletben található eszközökkel és kémiai anyagokkal káprázatos kristályokat tenyészthetnek, csillogó geódákat alkothatnak, gipszfigurákat készíthetnek, amiknek a felületére kristályokat tenyészthetnek.

  A kísérletek közben megfigyelhetik a kristályok növekedését, a különböző formák kialakulását, megismerhetik a kristályok kémiai sajátosságait, bepillanthatnak a kristályok titokzatos világába!

  Tovább a Kristályalkotás játékhoz! >

  Mikroszkóp

  A gyerekek választ kaphatnak arra, hogy milyen élőlények nyüzsögnek egy esőcseppben, és milyen titkok rejtőznek a házi porban.

  A mikroszkópba nézve egy egészen új világ tárul a gyerekek szeme elé!

  Tovább a Mikroszkóphoz! >

   

  Tekintsd meg a Piatnik tudományos játékok teljes kínálatát! Megnézem a társasjátékokat

  További érdekes tartalmakért kövesd Instagram oldalunkat: Piatnik Instagram

  Kövesd Facebook oldalunkat, ahol további hasznos információkat találsz: Piatnik Facebook

  Amennyiben tetszett a cikk, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan értesülj újonnan megjelenő híreinkről, játékainkról: Piatnik Hírlevél