Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!  

 • Rólunk
 • Letöltések
 • Fejlesztőknek
 • Hírek
 • Piatnik Klub
 • Kapcsolat
 • Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!

   

  Hírek

  Fejlesztő játékok iskolába készülő gyerekeknek

  Piatnik
  2019.08.12 00:00
  Fejlesztő játékok iskolába készülő gyerekeknek
  A szülőként számos lehetőségünk van arra, hogy gyermekeinket felkészítsük az iskolában váró sokrétű feladatokra. Ehhez gyűjtöttünk össze néhány tanácsot, lássuk!

  Az óvodai foglalkozások mellett szülőként számos lehetőségünk van arra, hogy gyermekeinket felkészítsük az iskolában váró sokrétű feladatokra. A gyerekek mindennapjait a játék határozza meg, éppen ezért érdemes játékos módszerekkel fejleszteni a szókincsüket, figyelmüket, kommunikációjukat és a memóriájukat, ehhez nyújtanak segítséget a fejlesztő játékok. Összegyűjtöttünk néhány tanácsot, lássuk:

  1. Memória játékok

  társasjáték

  A gyermekek emlékezetét számos módon fejleszthetjük, erre kínálnak remek megoldást a különböző memória játékok. Ugyanakkor például egy mesekönyv olvasása is hatékony módszer lehet a memória fejlesztésre. Az olvasás érdemes kihangsúlyozni a szereplőket, a fontosabb tárgyakat, melyet a történetmesélés végén visszakérdezünk gyerkőcünktől.
  Természetesen számos olyan társasjáték is van, melyek kifejezetten a memória fejlesztésre koncentrálnak. Ilyen egyik újdonságunk, az 1-2-3, mely egy mesés állatokkal teli társasjáték kifejezetten óvódás korú gyermekeknek. A játék során elszámolunk együtt 10-ig, miközben memorizálnunk kell a legelőn található állatokat és azok elrendezését.
  Érdekel a társasjáték

  1. Koncentráció fejlesztés

  A különböző „keresős” játékok kiváló lehetőséget kínálnak a figyelem fejlesztésére. A jól ismert hideg-meleg játék lényege, hogy otthonunk egyik szegletében elrejtünk egy tárgyat. A cél, hogy gyermekünk szavaink és hangunk segítségével megkeresse azt.

  1. Számolás játékosan

  A különböző készségfejlesztő könyvek és társasjátékok mellett a hétköznapi feladatokban is számos olyan lehetőség adódik, mely során játékosan fejleszthetjük a gyerekek számolási képességét. Vegyük például a mosás folyamatát, mely során érdemes megkérni gyerkőcünket, hogy segítsen párosítani a zoknikat, megszámolni kinek hány pólója lett kimosva, vagy éppen színek szerint kiválogatni a különböző ruhadarabokat.

  1. Fontos a kommunikáció is

  A fentieken felül rendkívül fontos a rendszeres beszélgetés. A gyermekeknek lehetőséget kell adni, hogy elmondják a napi történéseket, élményeiket, esetleges problémáikat, amire szülőként reagálhatunk, tanácsot adhatunk, vagy megoldást kereshetünk.

  A szülői beszélgetéseken túl érdemes játékosan fejleszteni a gyerkőcök kommunikációját. Izgalmas játékélményt ígér az Activity sorozat legújabb, óvódás gyerekeknek szánt változata, mely játszva fejleszti a legkisebbek kommunikációs, mozgáskoordinációs és rajzkészségét. A kártyákon lévő feladványokat a feliratok mellett színes rajzok is díszítik, így azok is élvezhetik a játékot, akik még nem, vagy csak kicsit tudnak olvasni.

  Érdekel a játék

  Kattints, és tekintsd meg a Piatnik gyerek társasjátékait! MEGNÉZEM A TÁRSASJÁTÉKOKAT GYEREKEKNEK

  További érdekes tartalmakért kövesd Instagram oldalunkat: PIATNIK INSTAGRAM

  Kövesd Facebook oldalunkat, ahol további hasznos információkat találsz: PIATNIK FACEBOOK

  Amennyiben tetszett a cikk, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan értesülj újonnan megjelenő híreinkről, játékainkról: PIATNIK HÍRLEVÉL