Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!  

 • Rólunk
 • Letöltések
 • Fejlesztőknek
 • Hírek
 • Piatnik Klub
 • Kapcsolat
 • Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!

   

  Hírek

  Fejleszd óvódás gyermeked készségeit társasjátékokkal

  Piatnik
  2020.02.19 00:00
  Fejleszd óvódás gyermeked készségeit társasjátékokkal
  A társasjátékok hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerkőcök minél nagyobb szeletét ismerjék meg a világnak, így felfedezzenek új dolgokat. Mutatunk 3+1 érvet miért érdemes készségfejlesztő játékokkal feldobni gyermeked mindennapjait!

  A kisgyermekeknek szánt társasjátékok által a gyerekek szinte észrevétlenül tanulnak és fejlődnek, miközben remekül szórakoznak. A társasjátékok hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerkőcök minél nagyobb szeletét ismerjék meg a világnak, így felfedezzenek új dolgokat. Mutatunk 3+1 érvet miért érdemes készségfejlesztő játékokkal feldobni gyermeked mindennapjait!

  Jobban megismered gyermeked

  Kiskorban rendkívül fontos a gyermekünkkel töltött minőségi idő. A társasjáték az egymásra figyelés élményét, az együtt játszás örömét is nyújtja. Miközben gyermekünkkel játszunk, jobban megismerhetjük őt és érdeklődését. Láthatjuk miben ügyes, milyen feladatokat részesít előnyben, valamint, hogy mely készségei szorulnak esetleg fejlesztésre.

  Játékosan fejleszti a gyermeked készségeit

  Egy jól megválasztott társasjátékkal segíteni tudjuk gyermekünk fejlődését, valamint magasabb szintre juttathatjuk a már meglévő jó képességeit. A társasjátékozás során játszva fejlődik a gyermekek koncentrációs, helyzet-felismerési, és problémamegoldó készsége. Továbbá a készségfejlesztő társasjátékok hozzájárulnak a kreativitás növeléséhez is, hiszen egyes játékok esetében a képzelet és fantázia nagy jelentőséggel bír. Ennek a rendszeres társasjátékozás hozzájárul az írás, olvasás és számolás egyszerűbb elsajátításához.

  Elsajátítja a tervezés folyamatát

  A készségfejlesztő társasjátékok abban is segítik a gyerekeket, hogy megtanuljanak tervezni és előre gondolkodni. Az iskolában már hangsúlyos szerepet kap a logikus gondolkodás fejlesztése, ugyanakkor egyszerűbb, ha már az iskola előtt megismerkednek a gyermekek a logikus döntéshozatallal. Erre remek lehetőséget kínálnak a különböző logikai társasjátékok, mivel az ilyen típusú játékok esetében a játékosoknak előre kell tervezni a lépéseiket és fontos, hogy stratégiát alkossanak. Mindez pedig elősegíti a gyermekek folyamatokban való, logikus gondolkodását.

  Kizökkenti a mindennapokból, a digitális világból

  Napjainkban hódítanak a digitális eszközök, mely a kisgyermekeket is rabul ejti. Érdemes azonban a tv-ben vagy okostelefonon nézett mesék helyett más fajta kikapcsolódást is kínálni a gyermekünknek. A társasjátékok által közvetlen interakciót, személyes kapcsolatot alakíthatnak ki a játékosokkal, amely hozzájárul szociális fejlődésükhöz, a társasjátékok okozta kalandok és izgalmas percek pedig garantált élményt nyújtanak minden játékosnak.

  Óvodás korú gyermekek számára sokféle társasjáték közül válogathatsz webáruházunkban:

  Kattints, és tekintsd meg a Piatnik gyerek társasjátékait! MEGNÉZEM A TÁRSASJÁTÉKOKAT GYEREKEKNEK

  További érdekes tartalmakért kövesd Instagram oldalunkat: PIATNIK INSTAGRAM

  Kövesd Facebook oldalunkat, ahol további hasznos információkat találsz: PIATNIK FACEBOOK

  Amennyiben tetszett a cikk, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan értesülj újonnan megjelenő híreinkről, játékainkról: PIATNIK HÍRLEVÉL