Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!  

 • Rólunk
 • Letöltések
 • Fejlesztőknek
 • Hírek
 • Piatnik Klub
 • Kapcsolat
 • Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!

   

  Hírek

  A népszerű Catan stratégiai játék története

  Piatnik
  2021.04.23 00:00
  A népszerű Catan stratégiai játék története
  A legnépszerűbb stratégiai játékok közé tartozik a Catan telepesei társasjáték, mely tavaly ünnepelte a 25 éves évfordulóját! Ismerd meg a stratégiai játék történetét és kiegészítőit közelebbről!

  Az egyik, ha nem a legnépszerűbb stratégiai játékok közé tartozik, a már számos különböző kiegészítővel rendelkező Catan telepesei társasjáték, mely tavaly ünnepelte a 25 éves évfordulóját!

  A Catan története

  A közkedvelt játék 1995-ben a Kosmos kiadónál jelent meg a Die Siedler von Catan néven. A korabeli játékkritikusok számára azonnal világos volt az a tény, hogy a szerző Klaus Teuber egy kiváló társasjátékot készített, ugyanakkor a stratégiai játék sokak számára elsőre túl összetettnek bizonyult. A játék során a szerencse és a stratégia kombinációjával versenyezünk a föld legnagyobb és legjobb településének építésében.

  Amit akkoriban senki sem sejtett, hogy a catani telepesek megalapították az úgynevezett “német játékok” műfaját, amelyet később eurogamesnek is neveztek!

  Sikerességét mi sem bizonyítja jobban, hogy a Catan Telepesei 1995-ben a „Év Játéka” (Spiel des Jahres) díj mellett a „Német Játékdíj” (Deutscher Spielepreis) elismerést is megkapta, valamint az „Aranytoll” (Goldene Feder) díjjal is gazdagodott. Ha mindez nem lenne elég 2000-ben elnyerte „Az évszázad játéka” (Spiel des Jahrhunderts) kitüntetést is.

  A Catan koncepciója

  Catan egy lakatlan sziget, a játékosok az odaérkező telepesek, akik meghódítják a szigetet, majd a területeiket fokozatosan kinövik, ezért végül egymás ellen fordulnak, és azért küzdenek, hogy a nyersanyagokat egymás elől elszedve meggazdagodjanak és így győzedelmeskedjenek. A stratégiai játék a véletlenszerűen összeállítható játéktáblának köszönhetően változatosságát nem veszíti el gyakori játék esetén sem.

  Catan alapjátékok és kiegészítőkcatan telepesei

  Jelenleg 3 alapjáték érhető el Piatnikbolt webáruházunkban:

  Emellett számos izgalmas kalandokat tartogató kiegészítés is elérhető a Catan stratégiai játékokhoz.

  2017-ben ünnepelte 20. évfordulóját az első, nagyon sikeres kiegészítés a Tengeri Utazó. Szintén népszerű Catan kiegészítés a Lovagok és városok, amit Klaus Teuber Benjamin fiával közösen alkotott meg, ebben a korban játszódik A hódítók legendája játék is.

  Piatnikbolt webáruházunkban elérhető még a Catan Felfedezők és kalózok és a Kereskedők és barbárok kiegészítés is.

  Amennyiben már a legkisebbekkel is szeretnénk megismertetni Catan izgalmait és stratégiai csatáit, akkor ajánljuk a 6 éves kortól játszható Catan Junior társasjátékot.

  Fedezd fel Catan telepesei társajátékainkat webshopunkban: IRÁNY A PIATNIKBOLT

  További érdekes tartalmakért kövesd Instagram oldalunkat: PIATNIK INSTAGRAM

  Kövesd Facebook oldalunkat, ahol további hasznos információkat találsz: PIATNIK FACEBOOK

  Amennyiben tetszett a cikk, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan értesülj újonnan megjelenő híreinkről, játékainkról: PIATNIK HÍRLEVÉL