Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!  

 • Rólunk
 • Letöltések
 • Fejlesztőknek
 • Hírek
 • Piatnik Klub
 • Kapcsolat
 • Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!

   

  Hírek

  Carcassonne esküvő

  2022.10.20 12:10
  Carcassonne esküvő

  Ebben a szürkülő őszi időben, ahogy kezdünk hozzászokni a közelgő hűvös időjáráshoz, jóleső érzéssel töltenek el bennünket a nyári fotók és a boldogságtól sugárzó sztorik. Ma egy ilyen hangulatú történetet mutatunk be nektek.

  Különleges alkalom ez a Piatnik történetében. Péter és Evelin nemrég kimondták a boldogító igent és a szertartás fontos elemét képezte közös szenvedélyük, a társasjáték.

   

  Ebben a szürkülő őszi időben, ahogy kezdünk hozzászokni a közelgő hűvös időjáráshoz, jóleső érzéssel töltenek el bennünket a nyári fotók és a boldogságtól sugárzó sztorik. Ma egy ilyen hangulatú történetet mutatunk be nektek.

  Különleges alkalom ez a Piatnik történetében. Péter és Evelin nemrég kimondták a boldogító igent és a szertartás fontos elemét képezte közös szenvedélyük, a társasjáték.


  Képet készítette: F. Nagy Fotó

  -Hogyan ismerkedtetek meg?

   

  -A legelső találkozásunkat sajnos nem tudjuk felidézni - kezdi Péter. - Egy gimnáziumba jártunk, egy évfolyam különbséggel, szóval a folyosón is láthattuk egymást, ekkoriban azonban még nem sodort össze minket az élet. Erre az egyetemig várni kellett, ahol viszont már az első héten, a trolin egymásra mosolyogtunk, aztán egy héttel később „hivatalosan” is bemutatkozhattunk egymásnak. Ezután még kellett pár év, hogy igazán egymásra találjunk, de 2017 januárja óta elválaszthatatlanok vagyunk.

   

  -Honnan ered a közös érdeklődés a társasjátékok iránt?

   

  - Már a kapcsolatunk legelején is néha előkerültek olyan klasszikusok, mint a magyar kártya vagy az ország-város-fiú-lány, de igazán az összeköltözésünk után ragadott minket magával a modern társasjátékok világa. Mint szinte minden kezdő társasjátékost, minket is hatalmába kerített az érzés, hogy minél több játékot és élményt szeretnénk felhalmozni, de mivel ekkor Németországban tanultunk és kollégiumban laktunk, a praktikus kisdobozos játékokra fókuszáltunk. Így akadt a kezünkbe a Carcassonne két fős verziója is, egy berlini társasjátékos boltban. Hazaérkezésünk után már teljes mértékben teret engedtünk az új hobbinknak, amit a home office-os időszak csak még jobban elmélyített, sőt! Még a barátainkat is sikerült „megfertőznünk” – meséli nevetve Péter.


  Képet készítette: F. Nagy Fotó

  -Szóval így került a Carcassonne játék az összetartozás ceremóniába!

   

  - Sokáig gondolkodtunk azon, hogy az esküvői ceremóniát hogyan lehetne egyedivé tenni, és végül a „Mit játszunk?” társasjátékos csoport tagjaitól kaptunk ihletet, akik egy Carcassonne-os kirakósról osztottak meg képet. Mivel ez volt az egyik első játékunk, és látványosnak gondoltuk, emellett döntöttünk. A játék élményét is át akartunk adni a násznépnek: az este folyamán kisebb-nagyobb nyereményekhez juthattak a vendégek, amiket egy egyedi, általunk készített kártyapakliból húzhattak ki. 


  Képet készítette: F. Nagy Fotó

  -Hogyan készült el a kirakós?

   

  - Az ihletet csupán egy kép adta, így magunknak kellett kitalálni az elkészítés módját. A kirakós darabjait képszerkesztőben személyre szabtunk. Rákerült a gyűrűt tartó menyasszony-vőlegény meeple-páros, a piros-kék kezdőmezők, és néhány emlék a közös utazásainkról. Ezután már csak egy kis festőállványka kellett, némi faanyag, fotópapír, mágnes, fűrész, ragasztó, és kész is lett a nagy mű – Sorolja büszkén az ifjú férj a nem épp rövid bevásárló listát.


  Képet készítette: F. Nagy Fotó

  A következő nemzedéknek is átadjátok ezt az életérzést?

   

  -A családban több gyerek is van, akiket szinte mindig társasjátékkal lepünk meg, és mindig jó látni, mennyire élvezik a játékot. Ettől már csak azt várjuk jobban, hogy a saját gyerekeinket is bevezethessük majd ebbe a csodás hobbiba.

  -Köszönjük a válaszaitokat és Sok boldogságot kívánunk!

   

  Igazán megható szembesülni, hogy milyen fontos és központi része lehet a társasjáték , az emberek életének.

  Evelin gondolataival búcsúzunk:


  - A társasjáték, a minőségi időtöltés egyik legkiválóbb formája, amelyet az ember, elsősorban a családjával szeretne eltölteni. A társasjátékok segítségével olyan dolgokra taníthatjuk meg a leendő gyerekeinket, mint a türelem, a logikus és kreatív gondolkodás, az újratervezés nehézsége, az együttműködés, a győzelem- és vereség megélése és nem utolsó sorban, az önfeledt szórakozás.