Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!  

 • Rólunk
 • Letöltések
 • Fejlesztőknek
 • Hírek
 • Piatnik Klub
 • Kapcsolat
 • Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!

   

  Hírek

  A Speedy Roll a 2020-as gyermekjáték

  Piatnik
  2020.06.17 00:00
  A Speedy Roll a 2020-as gyermekjáték
  Óriási örömünkre szolgál, hogy a „Kinderspiel des Jahres 2020”, azaz az Év Gyerekjátéka díjat a Lifestyle és a Piatnik közös gondozásában megjelent Speedy Roll társasjáték nyerte el, melynek szerzője Urtis Šulinskas.

  Ma délelőtt hirdették ki a „Spiel des Jahres 2020” díjazott játékait. A „Kinderspiel des Jahres 2020” a Lifestyle és a Piatnik közös gondozásában megjelent Speedy Roll, a szerzője Urtis Šulinskas.

  Speedy Roll társasjáték

  A gombák, az almák és a falevelek szanaszét hevernek az asztalon, mint az erdő talaján. A kis sündisznónak épp ezekre van szüksége ahhoz, hogy gyorsan hazaérjen, mielőtt a róka elkapja. Szerencsére a süni össze tud gömbölyödni, mint egy aranyos szőrös golyó, és így végig lehet gurítani az erdő talaján. Eközben hozzátapadnak különböző dolgok épp úgy, mint egy tépőzárhoz. Az erdőben összegyűjtött dolgok képei az erdei utak mezőin is láthatóak. Minden olyan mezőre rá lehet lépni az erdei úton, amelyik dologból rátapadt a sünire. A játékot a gyerekek együtt kooperatívan, vagy egyedül verseny játékváltozatban játszhatják. Aki igazán gyakorlott játékos, az kipróbálhatja a különböző játékváltozatokat is - és például guríthat csukott szemekkel, letámasztott karokkal… Ebben a taktikai ügyességi játékban egyszerűen gördülékenyen megy minden!

  További részletek webáruházunkban 

  A zsűri nyilatkozata:

  "Sok olyan dolgot tettek már a gyermekek játékaiba, amiket a gyerekek guríthatnak. Voltak golyók, karikák, pálcikák, de eddig még nem volt teniszlabda. Az a gondolat, hogy ezt a labdát egy sündisznónak tekintik, ami ténylegesen végiggurul az erdőn, és amelynek a nemezelt felületén megtapadnak a tépőzáras bevonatú almák, gombák és levelek, már ez önmagában különleges. De az, hogy ezt egy verseny keretén belül teszik, amiben a labdával összegyűjtött dolgok határozzák meg a lépések irányát és távolságát, ez az, ami a Speedy Roll játékot különlegessé teszi. Nem számít, hogy együtt vagy egymással szemben állnak a játékosok: Minden játék egy izgalmas történetet mond el."

  Ezen kívül a jelöltek között volt még:

  „Foto Fish“ szerző: Michael Kallauch (Logikai) és „Wir sind die Roboter“ szerző: Reinhard Staupe (Nürnberger Spielkarten-Verlag).

  Az online díjátadót vezette a „Kinderspiel-Koordinator” (Gyerekjáték-koordinátor): Christoph Schlewinski.

   

  Amennyiben érdekelnek további újdonságaink, akkor kattints és tekintsd meg a legújabb Piatnik társasjátékokat! MEGNÉZEM AZ ÚJDONSÁGOKAT

  További érdekes tartalmakért kövesd Instagram oldalunkat: PIATNIK INSTAGRAM

  Kövesd Facebook oldalunkat, ahol további hasznos információkat találsz: PIATNIK FACEBOOK

  Amennyiben tetszett a cikk, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan értesülj újonnan megjelenő híreinkről, játékainkról: PIATNIK HÍRLEVÉL