Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!  

 • Rólunk
 • Letöltések
 • Fejlesztőknek
 • Hírek
 • Piatnik Klub
 • Kapcsolat
 • Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!

   

  Hírek

  Aranyásók: Szabotőr kártyajáték

  Piatnik
  2022.04.13 00:00
  Aranyásók: Szabotőr kártyajáték
  Ismered az Aranyásók és Szabotőr társasjátékot? Kaland, intrika, nevetés egy remek kártyajátékban.

  Nincs 2 heted befejezni egy elhúzódó játékot? Ne aggódj! Van egy remek játékunk amit mindenki élvezni fog és talán nem tesz tönkre barátságokat sem... ( Köszönjük SOLO!)

  Ismerd meg Az Aranyásók- Szabotőr társasjátékot

  A játék során két szerepet tölthetünk be, aranyásó vagy szabotőr. A két csapat különböző célokkal rendelkezik. A tisztességes munkából élő aranyásóknak el kell jutni az aranyig, míg a romlott szabotőrök meg akarják akadályozni ezt. A szerepeket véletlenszerűen kapjuk, lefordított kártyákon. Ezért a másik nem tudja milyen csapatban is játszunk. Ez adja meg a játék hangulatát. A szabotőröknek is aranyásónak kell tettetni magukat, különben lebuknak.

  A szerepekártyákon kívül játékban vannak még út- akció- és arany kártyák. Lehelyeztük a start kártyát, ettől 7 útkártya távolságra helyezzük le a célkártyát, szintén lefordítva. Ez rejthet aranyat vagy értéktelen szenet.

  Miután kiválasztottuk ki kezeli a lapokat, összekeveri a megmaradt út- és akció kártyákat, amit eloszt a játékosok között. A megmaradt kártyák a paklit képezik.


  A játékos lehetőségei

  - Út kártyával épít utat a cél felé vagy megakadályozza az odajutást.

  - Akció kártyát játszik ki egy társa megsegítésére vagy rovására.

  - Harmadik lehelőség, passzolni a kört. Ekkor a lerakó pakliba kell dobnunk egy lapot.

  Az út kártya lerakás sem olyan egyszerű, szabályokhoz kötött. Ezekkel kell kiépítenünk az utat a start kártyától a célig és az ott rejlő csillogó aranyrögig. De nem mindegy hogyan tesszük ezt. Oldalt forgatva és ferdén nem tehetjük le őket és illeszkednie kell egy már lerakott útkártya minden járatához.

   

  Akció kártyák megannyi lehetősséggel

  Segítő és akadályozó kártyák találhatóak a pakliban. Az eligazodást a felső sarokban elhelyezett piktogram segíti. Akadályozó kártyát az aktuális körünk közben játszhatunk ki valakivel szemben, aki a megfelelő akció kártyával oldhatja fel azt. A feloldásig nem rakhat akció kártyát az áldozat.

  Többféle van segítőből és akadályozóból is. A Kőomlás például a szabotőrök kedvence. Ezzel kiemelhetünk egy út kártyát a gyötrelmes munkával megépített járatokból. Ilyenkor azért a szabotőrök rendszerint lelepleződnek, szóval gondoljuk meg mikor alkalmazzuk!

  Térkép kártya segítségével megleshetünk egy célkártyát de úgy, hogy ezt a többiek ne lássák.

   

  A forduló akkor ér véget...

  ha az aranyásók megtalálták a rögöt vagy a szabotőrök megakadályozták. A győztes csapat tagjai húzhatnak az aranyrögöket tartalmazó pakliból, amely lapjain különböző mennyiségű arany van. Egy játékmenet jellemzően 3 fordulóból áll. Az nyer, aki a legtöbb aranyröggel rendelkezik a végén.

  Kiváló parti játék és kis mérete miatt remekül hordozható. További remek hír, hogy 3 kiegészítője is létezik, ha fokozni szeretnénk a szórakozást. Aranyásók Kiegészítő Társasjáték, Aranyásók Elveszett Bányák és az Aranyásók Párbaj beszerezhető webshoppunkból.

   

  Bármelyik Piatnik társast választod a fenitek közül, a szórakozás és vidám kikapcsolódás garantált! Te melyik újdonságunkat fogod beszerezni? 

  További érdekes tartalmakért kövesd Instagram oldalunkat: PIATNIK INSTAGRAM

  Kövesd Facebook oldalunkat, ahol további hasznos információkat találsz: PIATNIK FACEBOOK

  Amennyiben tetszett a cikk, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan értesülj újonnan megjelenő híreinkről, játékainkról: PIATNIK HÍRLEVÉL