Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!  

 • Rólunk
 • Letöltések
 • Fejlesztőknek
 • Hírek
 • Piatnik Klub
 • Kapcsolat
 • Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!

   

  Hírek

  A társasjátékok fejlesztő hatásai

  Piatnik
  2019.01.15 00:00
  A társasjátékok fejlesztő hatásai
  A társasjátékok a közös élmények, a szórakozás és a gyerekekkel töltött minőségi idő mellett számos lehetőséget kínálnak a gyermekek kognitív funkcióinak és képességeinek fejlesztésére.

  A társasjátékok amellett, hogy szórakoztatóak és remek programot biztosítanak az egész családnak, komoly fejlesztői, tapasztalatszerzési és tanulási lehetőséget nyújtanak a gyerekek számára. Blogcikkünkben összeszedtük a társasjátékok legfőbb pozitív hatásait.

  Kitartás és odafigyelés

  A társasjátékok lehetőséget biztosítanak a gyerekeknek arra, hogy felfedezzenek új dolgokat és adott esetben, egy vesztes játék esetén kudarcot valljanak. Azok a gyerekek, akik többször is nekiállnak egy-egy vereség után a játéknak megtanulják, hogy ne adják fel azt, amit elkezdtek. Mindez pedig lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek elsajátítsák a kemény munka, a kitartás és az alkalmazkodás képességét. Továbbá a játék során a gyerekek megtanulnak tudatosan egy dologra koncentrálni, összpontosítani, ezáltal figyelme stabilabbá válik.

  Tervezés

  A társasjátékok abban is segítik a gyerekeket, hogy megtanuljanak tervezni és előre gondolkodni.  Az iskolában már hangsúlyos szerepet kap a logikus gondolkodás fejlesztése, ugyanakkor egyszerűbb, ha már az iskola előtt megismerkednek a gyermekek a logikus döntéshozatallal. Erre remek lehetőséget kínálnak a különböző logikai és stratégiai társasjátékok, mivel az ilyen típusú játékok esetében a játékosoknak előre kell tervezni a lépéseiket és fontos, hogy stratégiát alkossanak. Mindez pedig elősegíti a gyermekek folyamatokban való, logikus gondolkodását.

  Készségfejlesztés

  A társasjátékok során játszva fejlődik a gyermekek koncentrációs, helyzet-felismerési, és problémamegoldó készsége. Továbbá a társasjátékok hozzájárulnak a kreativitás fejlesztéséhez is, hiszen egyes játékok esetében a képzelet és fantázia nagy jelentőséggel bír. Ennek köszönhetően hosszú távon a játékok képesek elősegíteni az írás, olvasás és számolás elsajátítását.

  A társasjátékok a közös élmények, a szórakozás és a gyerekekkel töltött minőségi idő mellett, számos lehetőséget kínálnak a gyermekek kognitív funkcióinak és képességeinek fejlesztésére.  

   

  Kattints, és tekintsd meg a Piatnik társasjátékok teljes kínálatát! Megnézem a társasjátékok teljes kínálatát

  További érdekes tartalmakért kövesd Instagram oldalunkat: Piatnik Instagram

  Kövesd Facebook oldalunkat, ahol további hasznos információkat találsz: Piatnik Facebook

  Amennyiben tetszett a cikk, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan értesülj újonnan megjelenő híreinkről, játékainkról: Piatnik Hírlevél