Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!  

 • Rólunk
 • Letöltések
 • Fejlesztőknek
 • Hírek
 • Piatnik Klub
 • Kapcsolat
 • Üdvözlünk a Piatnik hivatalos magyarországi weboldalán!

   

  Hírek

  4 érv a társasjátékozás mellett

  Piatnik
  2020.01.13 00:00
  4 érv a társasjátékozás mellett
  A társasjátékok együtt töltött minőségi időt, nevetést és élményt tartogatnak, azonban a társasoknak ezen felül is számos pozitív hatása van. Íme 4 érv, hogy miért társasozzunk a mindennapokban.

  Köztudott, hogy a társasjátékok a szórakozás és játék adta élmény, siker mellett számos készségünket fejlesztik. A különböző játékok együtt töltött minőségi időt, nevetést és élményt rejtenek magukban, ugyanakkor a társasoknak ezen felül is sok pozitív hatása van.

  Íme 4 meggyőző érv, hogy miért társasjátékozzunk a mindennapokban:

  1. Korosztálytól függetlenül remek kikapcsolódást nyújt

  Legyen szó egy ünnepi családi összejövetelről vagy egy laza, barátokkal együtt töltött estéről a társasjátékok üdítő programot kínálnak. Napjainkban számos társasjáték közül választhatunk, legyen szó komolyabb stratégiai játékról, kisebbekkel is játszható családi játékokról vagy vicces parti játékokról. A társasosk kizökkentenek a szürke hétköznapok világából, számos izgalmat és csatát tartogat, arról nem is beszélve, hogy szuperül összekovácsolja a csapatot.

  2. A szórakozás mellett együttműködésre tanít

  A másokkal való együttműködés életünk fontos része, legyen szó az iskolai feladatokról, a sportról, vagy a munkahelyen való boldogulásról. A kooperatív társasjátékok ennek a fejlesztését támogatják, mivel a játék során nem egymást kell legyőznünk, hanem egy közös cél elérése érdekében csapatként kell együttműködnünk és összefognunk. A közös siker öröme, vagy az, ahogy a kudarcokon osztozunk, fontos tanulságokkal szolgálhat.

  3. Érdemes a Z generáció tagjaival megismertetni a társasjátékok izgalmait

  A kétezres évek után született gyerekeket - a technológia folyamatos fejlődésének és a digitális lehetőségeknek köszönhetően - már aligha köti le a társasjáték. Ők már oktostelefonon, tableten és x-box játékokon élik ki kreativitásukat. Ugyanakkor fontos velük megismertetni a hagyományos kikapcsolódási lehetőségeket, amik a valóságban, s nem a virtuális térben történnek. Így közvetlen interakciót, személyes kapcsolatot alakíthatnak ki a játékosokkal, amely hozzájárul szociális fejlődésükhöz. Az egyes társasjátékok okozta kalandokról és izgalmas percekről nem is beszélve.

  4. Kisebb gyerekeknél nagyban hozzájárul a készségek fejlesztéséhez

  A társasjátékok során játszva fejlődik a gyermekek koncentrációs, helyzet-felismerési, és problémamegoldó készsége. Továbbá a társasjátékok hozzájárulnak a kreativitás és kommunikáció fejlesztéséhez is, hiszen egyes játékok esetében a képzelet és fantázia nagy jelentőséggel bír. Ennek köszönhetően hosszú távon a játékok képesek elősegíteni az írás, olvasás és számolás elsajátítását. Sőt a türelem csillapításában is kifejezetten hasznosak lehetnek a különböző társasjátékok.

  Ha egyszer belevágunk a társasozásba, könnyen észrevehetjük, hogy a társasjátékok nem csak remek kikapcsolódási lehetőséget kínálnak, de a játék közben szerzett készségeket és tanulságokat a mindennapi életben is kamatoztathatjuk kortól függetlenül.

  Tekintsd meg a Piatnik újdonságok teljes kínálatát: MEGNÉZEM AZ ÚJ TÁRSASJÁTÉKOKAT

  További érdekes tartalmakért kövesd Instagram oldalunkat: PIATNIK INSTAGRAM

  Kövesd Facebook oldalunkat, ahol további hasznos információkat találsz: PIATNIK FACEBOOK

  Amennyiben tetszett a cikk, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan értesülj újonnan megjelenő híreinkről, játékainkról: PIATNIK HÍRLEVÉL